Ik heb zelf een zeer traumatische jeugd gehad waardoor ik C-PTSS ontwikkelde. Rond mijn 18e heb ik uit het ouderlijk huis moeten vluchten vanwege de ontstane situatie achter gesloten deuren. Pas toen ik een eigen veilige plek had, kon ik pas goed voelen wat er allemaal gebeurd was. Naast C-PTSS klachten kon ik ook voelen wat een impact er was geweest op mijn lichaam.
Ik ben daarna al vrij snel in therapie gegaan om aan mijn trauma's te werken. Echter merkte ik dat weinig psychologen en huisartsen bekend zijn met C-PTSS. Mijn fysieke klachten werden niet serieus genomen en bij gebrek aan kennis werd er al snel antidepressiva aangeboden. Ik werd een soort "draaideur-client": ik had behoefte aan behandeling maar door teleurstellende resultaten vanuit het reguliere circuit stopte ik de behandeling. Om het later toch maar weer hoopvol te proberen.
In 2016 liepen mijn fysieke klachten zo hoog op dat ik naar de spoedeisende hulp werd gebracht. Daar wilde de dienstdoende arts geen onderzoek doen, maar direct een zware antibiotica kuur geven. Ze had mij niet geinformeerd dat die kuur neurologische klachten teweeg kon brengen. Binnen een week kon ik mijn spieren niet meer onder controle houden, kon ik nog maar kleine stukjes lopen en had ik slaapproblemen ontwikkeld. Het stigma van mijn trauma's zorgde ervoor dat behandeling uitbleef. Iedere arts zei dat het wel tussen mijn oren zou zitten. Het feit dat ik aan mijn lot werd overgelaten zorgde ervoor dat ik nog een traumatische ervaring erbij had gekregen.
Na 1,5 jaar noodgedwongen aan bed gekluisterd te zijn nam ik het heft in eigen handen. Dit betrof niet alleen mijn fysieke gezondheid, maar ook mijn psychische. Middels alternatieve therapieën kan ik nu weer lopen. Daarnaast had ik betere vormen van traumatherapie ontdekt, waardoor mijn C-PTSS klachten significant afnamen.
Ik heb veel passie voor het begeleiden van andere mensen in hun traumaverwerking. Door mijn eigen ervaringen weet ik wat er mogelijk is. Ik gun het anderen ook om te ervaren dat trauma niet levenslang is. Om anderen goed te kunnen ondersteunen heb ik diverse opleidingen gevolgd, zowel in het binnen- als het buitenland. Ik volg regelmatig bijscholing, omdat ik het erg belangrijk vind om mijn kennis op peil te houden. Mijn eigen ervaringen zijn daarnaast erg waardevol in mijn werk.
Ik ontmoet je graag in een kennismakingsgesprek. In dit gesprek kun jij jouw verhaal delen. Ik kan je dan vertellen wat ik voor jou kan betekenen. Traumaverwerking is een intiem en persoonlijk proces. Jij bepaald daarin wat bij jou past om het trauma te transformeren. Ik zou het zeer waarderen als je mij uitnodigt om met jou mee te lopen op jouw pad totdat je het weer zelf kunt.